Quick contacts
-
924/1 Cummerata Mission, Los Angeles, USA, Inc - 4852
-
Monday: 13:00-18:00
Limbajul este mijlocul esential prin care un popor reuseste sa se inteleaga si sa supravietuiasca. Orice ganduri, decizii si colaborari se fac prin intermediul limbajului comun, impartasit de un grup de oameni. Oricat ar fi acestia de inteligenti, nu ar putea realiza mare lucru daca nu ar putea comunica si nu s-ar putea intelege prin acelasi limbaj cunoscut de toti.
Limbajul este instrumentul comun prin care oamenii apartinand aceluiasi grup (trib, popor, civilizatie etc.) isi exprima gandurile. Limbajul nu a existat pana nu a aparut omul sa il creeze. Luat ca atare, limbajul este alcatuit din sunete puse impreuna, la care sunt atasate intelesuri. “Masa” nu ar insemna nimic ca si sunet daca noi toti romanii nu am avea o intelegere comuna a lucrului reprezentat de aceste sunete.
De aceea limba este principalul element care uneste un grup de oameni, si este baza tuturor celorlalte elemente ale unei culturi: obiceiuri, legi, religie, traditii si norme agreate. Unele limbi sunt mai complicate decat altele, dar asta nu conteaza pentru poporul care vorbeste acea limba.
Astfel, continuitatea unui popor si a unei culturi are loc prin pastrarea limbii comune si transmiterea ei de la o generatie la alta. Iar rolul cel mai important in aceasta o au copii, prin abilitatea lor de a invata de mici sa vorbeasca limba mediului in care sunt crescuti.
Nu conteaza cat este de complicata o limba, copilul o invata fara probleme si o vorbeste inca de la un an fara sa se planga ca este greu. La inceput, ei doar ganguresc cateva silable si sunete, insa apoi reusesc sa articuleze cuvinte si usor sa ajunga sa se exprime in propozitii corecte si complete, la fel cum au auzit in mediul la care au fost expusi.
A vorbi o limba corect inseamna a pronunta unele silabe intr-un mod special (gandit-va numai la limba olandeza!), iar pentru a le pronunta asa nasul sau limba trebuie folosite intr-un anumit fel. Un copil invata sa pronunte totul corect, de mic si reuseste asta la perfectie. Un adult care isi propune sa invete o limba noua insa are mari dificultati in a pronunta unele cuvinte si nu va reusi niciodata sa vorbeasca o limba straina la perfectie.
Iar asta datorita felului in care un copil este inzestrat sa invete pana la varsta cand devine constient. Ca sa intelegem mai bine, haideti sa folosim o comparatie intre o pictura si o fotografie. O pictura oricat de reusita nu va reda la perfectie toate detaliile unui tablou, iar pentru a o realiza este nevoie de mult timp, atentie si rabdare. Pe de alta parte, o fotografie dureaza putin sa fie facuta, si reda tot cadrul fotografiat in cel mai mic detaliu.
Mintea unui copil functioneaza ca un aparat foto, care reuseste sa prinda absolut toate detaliile din mediul in care este crescut. Iar ulterior va reda totul exact cum a invatat, la fel ca o fotografie. Mintea unui adult seamana mai mult cu o pictura. Este nevoie de rabdare, de timp si de foarte multa atentie si timp pentru a putea reda ceva nou.
Nu doar ca nu e spam, trimitem articole utile, noutati si oferte speciale, o data la doua saptamani! In plus, obtii o reducere de 20% la prima comanda pe site-ul nostru in urma abonarii. Iti ia doar 1 minut! Apasa pe butonul de mai jos, si urmeaza pasii indicati. Multumim!