Cart 0 x

Paturica senzoriala Babymat Handmade

Paturica senzoriala poate deveni usor una din jucariile preferata a copilului tau, incepand din momentul in care incepe sa stea pe burtica (4-12 luni), sau poate deveni spatiul de joaca in siguranta, locul unde stie ca merge atunci cand vrea sa exploreze, sa invete, sa se joace.

Elementele interesante ale paturicii ajuta la dezvoltarea muschilor si a simturilor bebelusului, acesta jucandu-se si explorandu-i jucariile. Paturica senzoriala include zeci de culori, elemente, forme si materiale care sa stimuleze joaca si simturile copilului, ajutandu-l sa isi intareasca mobilitatea si sa descopere lumea din jurul lui. Evident, jucariile vor trebui suplimentate cu altele pe parcurs si in functie de interesul micutului, diversificarea fiind cheia dezvoltarii copilasului.

Beneficiile folosirii unei paturici senzoriale in dezvoltarea unui copil:

  • Dezvoltarea muschilor: bebelusul va petrece timp pe burtica, apucand de elementele paturicii, explorandu-le in detaliu, dezvoltandu-si si intarindu-si astfel musculatura;
  • Dezvoltarea simturilor (vaz, auz, pipait): elementele paturicii stimuleaza aceste simturi, copilul devenind astfel familiar mai repede si mai usor cu mediul in care se afla;
  • O mai buna coordonare intre mana si ochi: bebelusul va invata mai repede legatura intre ceea ce vede si ceea ce reuseste sa atinga prin coordonarea intre vaz si miscarea mainii;
  • Dezvoltarea imaginatiei, a memoriei si a puterii de concentrare: prin explorarea paturicii si rezolvarea unor mici sarcini cerute de unele elemente ale acesteia, bebelusul isi dezvolta aceste capacitati de creatie intr-un mod distractiv si usor.
  • Crearea unui spatiu de invatare si joaca: paturica va putea fi asociata cu locul unde se joaca si descopera lucruri noi – la fel ca mersul la somn in patut, puteti invata copilul ca e timpul de explorare pe paturica.

Paturica ofera bebelusului un loc de joaca, prin sesiuni prelungite de gimnastica pe burtica. Recomandata si de invatamantul de tip Montessori, paturica senzoriala ofera un univers de explorare, descoperire si invatare pentru copii. Astfel, bebelusii isi vor dezvolta simturile vederii, cel tactil si auzul.

Materialele sunt colorate atractiv, paturica incluzand jucarii confectionate din diferite materiale si chiar si unele sarcini de rezolvat, cum ar fi deschiderea unei ferestre pentru a descoperi ce e ascuns dedesupt sau legarea unei fundite.

Materialele folosite sunt sigure pentru pielea fina si delicata a bebelusului. Sunt folosite cu precadere bumbac si bumbac organic, lemn, panglici si multe alte materiale foarte diverse in ceea ce priveste culorile, texturile, duritatea si formele. Toate, pentru a oferi un univers cat mai vast de explorare pentru copii.

Dosul paturicii este din bumbac 100%, in culori putin sensibile la murdarit, iar paturica e umpluta cu vatelina pentru a proteja bebelusul de frig daca acesta se joaca pe paturica pe jos, in casa sau afara.

Paturica poate fi folosita in casa, chiar si pentru a acoperi bebelusul la nevoie, daca adoarme. Insa poate fi folosita si afara pe iarba ca si loc de joaca pentru cei mici.

Paturica senzoriala este o alegere potrivita pentru orice bebelus, fie el al dumnevoastra sau pentru a fi oferita cadou unei mamici sau viitoare mamici.

Sfat foarte important: nu lasati bebelusul nesupravegheat cand se joaca cu paturica si verificati periodic elementele. Pentru noi este extrem de importanta siguranta micutilor de aceea punem eforturi in a ne asigura ca elementele sunt prinse bine. Insa dupa cum stim cei mici pot fi extrem de creativi de aceea e bine sa ii supraveghem atent in timp ce se joaca pe paturica.

X

Aboneaza-te la newsletter

Nu doar ca nu e spam, trimitem articole utile, noutati si oferte speciale, o data la doua saptamani! In plus, obtii o reducere de 20% la prima comanda pe site-ul nostru in urma abonarii. Iti ia doar 1 minut! Apasa pe butonul de mai jos, si urmeaza pasii indicati. Multumim!