Paturica senzoriala

Paturica senzoriala | Jucaria preferata a bebelusului tau

Paturica senzoriala poate deveni usor jucaria preferata a copilului tau, incepand din momentul in care incepe sa stea pe burtica (4-12 luni). Elementele interesante ale paturicii ajuta la dezvoltarea muschilor si a simturilor bebelusului, acesta jucandu-se si explorandu-i jucariile. Paturica senzoriala include zeci de culori, elemente, forme si materiale care sa stimuleze joaca si simturile copilului, ajutandu-l sa isi intareasca mobilitatea si sa descopere lumea din jurul lui.

Beneficii

  • Dezvoltarea muschilor: bebelusul va petrece timp pe burtica, apucand de elementele paturicii, explorandu-le in detaliu, dezvoltandu-si si intarindu-si astfel musculatura;
  • Dezvoltarea simturilor (vaz, auz, pipait): elementele paturicii stimuleaza aceste simturi, copilul devenind astfel familiar mai repede si mai usor cu mediul in care se afla;
  • O mai buna coordonare intre mana si ochi: bebelusul va invata mai repede legatura intre ceea ce vede si ceea ce reuseste sa atinga prin coordonarea intre vaz si miscarea mainii;
  • Dezvoltarea imaginatiei, a memoriei si a puterii de concentrare: prin explorarea paturicii si rezolvarea unor mici sarcini cerute de unele elemente ale acesteia, bebelusul isi dezvolta aceste capacitati de creatie intr-un mod distractiv si usor.

Paturica ofera bebelusului un loc de joaca, prin sesiuni prelungite de gimnastica pe burtica. Recomandata si de invatamantul de tip Montessori, paturica senzoriala ofera un univers de explorare, descoperire si invatare pentru copii. Astfel, bebelusii isi vor dezvolta simturile vederii, cel tactil si auzul.

Materialele sunt colorate atractiv, paturica incluzand jucarii confectionate din diferite materiale si chiar si unele sarcini de rezolvat, cum ar fi deschiderea unei ferestre pentru a descoperi ce e ascuns dedesupt sau legarea unei fundite.

Materialele folosite sunt sigure pentru pielea fina si delicata a bebelusului. Sunt folosite cu precadere bumbac si bumbac organic, lemn, panglici si multe alte materiale foarte diverse in ceea ce priveste culorile, texturile, duritatea si formele. Toate, pentru a oferi un univers cat mai vast de explorare pentru copii.

Dosul paturicii este din bumbac 100%, in culori putin sensibile la murdarit, iar paturica e umpluta cu vatelina pentru a proteja bebelusul de frig daca acesta se joaca pe paturica pe jos, in casa sau afara.

Paturica poate fi folosita in casa, chiar si pentru a acoperi bebelusul la nevoie, daca adoarme. Insa poate fi folosita si afara pe iarba ca si loc de joaca pentru cei mici.

Paturica senzoriala este o alegere potrivita pentru orice bebelus, fie el al dumnevoastra sau pentru a fi oferita cadou unei mamici sau viitoare mamici.

Instructiuni spalare: se recomanda spalarea doar manuala, pentru a evita deteriorarea jucariilor atasate.

Sfat foarte important: nu lasati bebelusul nesupravegheat cand se joaca cu paturica si verificati periodic elementele. Pentru noi este extrem de importanta siguranta micutilor de aceea punem eforturi in a ne asigura ca elementele sunt prinse bine. Insa dupa cum stim cei mici pot fi extrem de creativi de aceea e bine sa ii supraveghem atent in timp ce se joaca pe paturica.

Paturica senzoriala din patratele este formata din 25 de sectiuni unice prin culoare, textura sau elementele incluse, iar paturica se poate personaliza paturica cu numele bebelusului, pe langa cele 14 elemente de joaca incluse. Astfel, cele mai importante caracteristici ale paturicii sunt:

  • „Coltul contrastelor”, o sectiune din paturica ideal de a fi folosita la inceput, avand in vedere constructia elementelor si a formelor geometrice in contrast cu materialul de pe patratele
  • Elemente pentru sunet: litere fosnitoare, un sirag miscator
  • Agatatori laterale (pentru a se putea agata si jucariile deja preferate ale bebelusului) si elemente pentru dentitie
  • Numele bebelusului (din care unele litere vor fosni altele nu): acesta se personalizeaza pentru fiecare comanda, existand optiunea de a scrie si alte cuvinte daca se doreste (gen “smart baby” sau “baby love” etc., in locul numelui)
  • Elemente de explorare a texturilor: elemente din lemn, nasturi, siruri de margele de diferite texturi, hore de panglici, fluturas si o coroana regala
  • Elemente de invatare: inima cu siret si element ascuns

Dimensiune: approximativ 1m x 1m

Video-uri cu paturicile se pot vizualiza pe canalul de YouTube “Babymat” iar poze in Galeria de imagini